Unbearable Hoodie

 Venku slunečno, vlna veder a já si tady sedím na sedačce s jehlicema v ruce, na klíně půl tuny zimní huňatý vlny a doplétám medvědí svetr "Unbearable Hoodie" od Les Garçons  Tak takhle nějak vypadali mé dva týdny zpátky, kdykoliv jsem měla čas si sednout k pletení. Já nevím proč to vždycky dělám, ale teploty mě nikdy neodradí před dokončováním zimních věcí, takže je celkem normálka že do sebe v létě leju jeden ledový drink za druhým, sedím pomalu v plavkách a hrozně si stěžuju jaký je to vedro... a přitom jsem zakrytá obr vlněným svetrem který zuby, nehty dodělávám i když ho budu nosit až za půl roku.

Jak už jsem zmiňovala v prvním článku, tenhle svetr se mi samozřejmě líbil hned od začátku, ale hlavním podnětem byl až podcast Vlněných sester. Návod jsem zakoupila když jeden z autorů slavil narozeniny a na všechny  návody dal slevu. Začala jsem přemýšlet z čeho by byl tak nejlepší a hlavně JAKÝ BARVY ?? Materiál jsem vybrala celkem rychle, zase se vracím k BC Garn - tentokrát Semilla Melange. No a ty barvy... ty my daly ...myslím, že hlavní barva byla jasná už od začáku. Jestli infantilní medvědí svetr, tak jedině v černý ! No a teď co k tomu. Podkladová byla ještě taky víceméně jednoduchá volba - rozhodla jsem se pro světle šedou. Ale jakou tu třetí? Kontrastní barvu, kterou budou mít nejen medvědí kloboučky a horní část výpletu, ale hlavně celá kapuca ! Koukala jsem se snad na všechny projekty na Ravelry a nakonec mě nejvíc oslovila verze od pizzaveri s růžovou (!) kapucou.


Nahodila jsem hned jak balíček vln dorazil, ale bohužel někde v půlce sedla mi došlo, že světle růžová a světle šedá spolu vážně nefungují jako kontrastní barvy. Výplet zanikal, kloboučky nebyli vidět vůbec a celkově tenhle odstín růžové který má Semilla Melange nebyl úplně to ono, co jsem chtěla. Navíc mi připadalo, že jsem to zase přehnala s utahováním takže jsem se rozhodla sedlo vypárat a začít znova. Tentokrát barevně na jistotu. Vrátila jsem se do své komfortní zóny a místo všelijakých barviček objednala tmavší šedou. 


A teď už se pletlo jedna radost. Výplet je super zábava, dlouhé tělo a rukávy už zas tolik ne, ale to není nic co by nespravilo pár hodit Dračáku a nějakej ten Knitflix. Kapuca mi trvala překvapivě hrozně dlouho, ale viním to vedro. Přeci jenom ve fázi pletení kapuce, máte na klíně už vážně komplet celý hotový svetr. To je skoro jako mít ho přímo na sobě. Samozřejmě když jsem ho dala namočit a blokovat, začalo pršet a tak schnul asi tři dny.



Pletla jsem velikost 2 (takže asi jakože S) a musím říct, že tohle byl ten nejvíc nejúžasněji zpracovaný návod podle kterýho jsem kdy pletla. Max a Vincent si opravdu dali práci s celkovým vzhledem, vysvětlivkami, ilustracemi a dokonce přidali i recept na koktejl, který si můžete namíchat po zdolání vyplétaného sedla ! (zkoušela jsem  a je výbornej). Svetr má pár úžasných detailů, jako třeba celkové tvarování kapuce, nebo to jak se na závěr ještě obplete lícovým žerzejem a ten se sešije, takže vytváří takovou úžasnou dutinku. Myslím, že teoreticky by se do toho dala navlíknout i nějaká šnůrka a byla by to úplně komplet kapuca se vším všudy! Já osobně jsem tam asi nabrala trochu moc ok, ale po vyblokování to není vidět, takže nakonec v pohodě. Ačkoliv svetr vypadá složitě, v návodu je všechno perfektně vysvětlený, oka vychází jak mají a sedí perfektně. Jako první projekt bych tenhle svetr nedoporučovala, ale pokud jste už pletli alespoň jedno vyplétané sedlo a víte jak na provizorní nahození, zvládnete to bez problémů !



Fotky jsou tentokrát zase zpátky před bílou zdí v ložnici, protože se mi vážně nechtělo chodit ven v zimním svetru.  Zrovna den předtím mi dorazil balíček nových malovátek, takže jsem trochu experimentovala, doufám že se někdo neviděsí. Mám teď zase takový temnější období, černý nehty, černý oči, černá rtěnka, vysoký boty, síťovaný punčocháče, Manson a tak... asi nějaká krize po třicítce. No, tak hlavně že mám medvědí mikinu do který se vždycky můžu schovat !



Komentáře

  1. Doteď mě tento design vůbec neoslovil, ale tady tato barevná kombinace je prostě WAU! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky